Kalender:

Po letih:

Golobar

Na sončno soboto, 30.4.2016, smo se udeležili spominskega pohoda na planino Golobar. Najprej smo prisostvovali spominski proslavi, ki je letos zaradi snega potekala v Kal – Koritnici. Kasneje smo se odpravili še do planine Golobar in tam na spomenik skupaj z ostalimi položili venec v spomin na padle žrtve. Razgled na vrhu in še večji užitek na snegu ob vrnitvi v dolino sta odtehtala ves napor po poti navzgor.
Preberi članek

Obljube 2016

Končno je napočil najpomembnejši dan v letošnjem skavtskem letu. V soboto, 23.aprila smo se zbrali pri cerkvici Device Marije. Skavti smo se dobili malce prej, novinci so si spletli obročke za rutke, pripravili smo sodelovanje za sveto mašo in imeli še generalko. Ko pa smo se končno zbrali vsi, se je začela sveta maša, ki jo je daroval bivši bovški kaplan Primož Erjavec. Sledilo je najpomembnejše dejanje današnjega dne. Po pisku kvadrata so najprej obljubili volčiči in tako je naš steg prvič v zgodovini dobil volčiče in to kar osem volčičev. Četi se je letos pridružilo enajst novincev, odrasli skavti pa so medse sprejeli eno novo skavtinjo. Po maši je sledila še pogostitev in druženje ter seveda skupinska slika.
Preberi članek

ZIMOVANJE VOLČIČI

Volčiči smo bili končno dovolj pripravljeni za boj z Bandarlogi, zato smo se na sončno soboto, 12.3., odpravili v Log pod Mangartom. Najprej smo se razdelili v gruče in tekmovali med seboj v postavljanju snežnih džungelskih živali. Okrepčali smo se z odličnim kosilom, ki sta nam ga pripravila Mang in Iki, nato pa se končno podali v lov za Bandarlogi v želji, da bi rešili Mavglija. Iskali smo metuljčke, risali zemljevid, trenirali pri Ikiju, se nekaj novega naučili o volkovih pri Akeli, dobili dodatno okrepčilo pri Mangu in končno prišli do Kače Kaje, ki nam je sporočila, da smo že blizu Bandarlogom. Hitro in tiho smo šli do njih, jih želeli končno premagati s kepanjem, a se je na koncu izkazalo, da smo se zmotili in sta bila to le Mang in Iki. Malce razočarani smo se vrnili nazaj v brlog se tam pogreli ter z bansi pregnali slabo voljo. Po večerji so nam stari volkovi pripravili predstavo, ki smo se ji res nasmejali. Utrujeni smo hitro zaspali, iz sladkega spanca pa sta nas naslednje jutro vrgla Kača Kaja in Iki. Po njuni naporni jutranji telovadbi smo pojedli zajtrk in pospravili naš brlog. Po sveti maši smo naše čudovito druženje zaključili.
Preberi članek

Zimovanje četa

V soboto 13.2.2016 smo se bovška četa zbrali v Logu pod Mangartom.Razdelili smo se v 3 skupine in sicer na Nemce, Francoze in Jude. Po skupinah smo se odpravili na pot, da bi poiskali hrano in si skuhali večerjo. Z težavo smo našli vse sestavine. Po iskanju smo se odpravili nazaj proti župnjišču ter se razdelili v sobe. Šli smo vn, da bi si skuhali večerjo. V sengu smo si skopali ognjišča ter nabrali kurjavo. Zakurili smo ognje in se malo pogreli. Prvi so jedli Judje, ki so si skuhali friko, drugi so bili Nemci ter pojedli klobase in kislo zelje, zadnji pa smo jedli Francozi, saj smo si spekli kruh za zraven pa smo jedli sir in šalam. Ker se je hrana kuhala kar nekaj časa smo igrali kitaro ter prepevali, nekateri pa smo Mateju pomagali narediti nekaj prav zanimiih fotografij. V temni noči smo se odpravili nazaj proti župnišču ter tam pojedli kar je ostalo hrane. Imeli smo nekaj prostega časa,potem pa smo si ogledali francoski film Belle and Sebastian, ki govori o prijateljstvu med fantkom in psom ter o prevažanju judov čez francoske gore v Švico, ker so jih lovili nemški vojaki. Film je bil zelo lep in zanimiv. Ker smo bili vsi precej utrujeni smo se odpravili spat, vendar ne za dolgo, saj so nas voditelji čez slabi dve uri zbudili. Po istih skupinah smo se odpravili na pot v temi in sicer smo skupaj hodili Francozi in Judi, medtem ko so nas lovili Nemci. Iskali smo svetleče palčke, ki so nam kazale pot do ''Švice''. Ko smo prišli do cilja smo se z voditelji pogovorili o odgovornosti. Skupaj smo odšli nazaj do župnišča ter šli nazaj spat. Zjutraj smo se prebudili in hitro pojedli zajtrk ker se nam je mudilo k sveti maši. Po maši smo spakirali svoje ruzake in se lotili pospravljanja župnišča. Francozi smo čistili veliko sobo, kjer smo nameso pometanja raje gradili gradove in jogijev in poslušali glasbo. Ko so k nam prišli še člani drugih skupin, smo se skupaj obmetovali z povštri in jogiji.Ko smo use počistili smo odšli domov. Zimovanje je bilo carsko in zabavno, naučili smo se novih stvari, se veliko zabavali in se še bolj povezali medsabo.
Preberi članek

Izhod in prednovoletna večerja klana v Lepeni

V soboto, 26.12.2015 popoldne, smo se klanovci odpravili na pohod iz Lepene do Krnskega jezera. Pot je bila lepo prehodna, le ne enem delu malce poledenela. Zgoraj nas je pričakal čudovit pogled na globoko zaledenelo jezero. Snega je bilo le dobrih 5 centimetrov, na obsijanih pobočjih pa je bilo kopno. Po malici smo se odpravili do bivše planine »Planja«. Pot v dolino smo začeli v mraku in se tako v soju lučk vrnili v Lepeno. Večer smo nadaljevali v koči, kjer je pridna ekipa klanovcev kuhala večerjo, medtem ko se je drugi del klanovcev udeležil pevskih vaj. Skupaj smo nato začeli družabni večer z odlično večerjo, pri kateri niti sladica ni manjkala. Zjutraj je sledil zajtrk in »brzinsko« pospravljanje, saj smo se ob desetih udeležili Svete maše v Bovcu, kjer smo skavti sooblikovali program. Izhod nam bo ostal v lepem spominu, na večerjo pa še dolgo ne bomo pozabili.
Preberi članek