Kalender:

Po letih:

Količkanje - skavtsko smučarsko tekmovanje

Prvič se je tako tekmovanje zgodilo v Sloveniji in seveda si ne moremo privoščiti, da bi manjkali kot predstavniki enega najbolj najbolj smučarskih krajev pri nas. No, imeli smo vsaj enega predstvanika (mene), ki sem se na smučišče Rudno podal skupaj z Blažem (voditeljem in Tolmina). Druženje na snegu je bilo prijetno, tekmovanje zagreto, rezultat pa ravno tako zelo dober (2. mesto med 17 tekmovalci), čeprav pri takih srečanjih ta ni edini pomemben.
Preberi članek

Jakec 2005

Leto je naokrog in zopet smo se odpravili na Jakca. Tokrat z dvema ekipama: izvidniki in vodnice Anja, Mija, Matej, Miha in Žan v ekipi Se nismo zmisln jmjna v kategoriji IV ter Barbara, Jakob, Matej, Elvis in Simon v ekipi čuompe an skuta v kategoriji Jakec na kvadrat. Ponovno smo se imeli fajn, na progi smo se kar namučili, rezultati pa so zopet bili kar solidni.
Preberi članek

Začetek skavtskega leta pri cerkvici sv. Lenarta

Končno se je začelo novo skavtsko leto. Stari in novi skavti smo ga začeli s skupnim srečanjem pri cerkvi sv. Lenarta. Po uvodni sveti maši, so se skavti podali na kratko pot spoznavanja skavtstva, kjer se lahko spoznali skavtsko ustvarjalnost, pogum, iznajdljivost in družabnost. Na koncu srečanja smo opravili še prehode. Iz klana sta med voditelje prestopila David in Miha, iz čete v klan Matej in Simon, dobili pa smo tudi tri novince v četo - Tanjo, Nežo in Žana.
Preberi članek